Volledig scherm
De A27 bij Amelisweerd. © ANP

Rijkswaterstaat start project om spits te mijden op de A27

Rijkswaterstaat werkt op dit moment aan de verbreding van de drukbereden A27. Om de overlast en de drukte zoveel mogelijk te beperken neemt Rijkswaterstaat maatregelen. Een daarvan is een project om de spits zoveel mogelijk te mijden.

Het project heeft de naam Slim op de A27 gekregen. De bedoeling is dat automobilisten zoveel als mogelijk voor of na de spits te vertrekken, meer thuis werken of gebruik maken van het openbaar vervoer. Rijkswaterstaat wil de automobilisten die ook daadwerkelijk gaan ‘spitsmijden’ belonen.

Rijkswaterstaat heeft in de periode van 29 mei 2017 tot en met 21 juli 2017 een verkeersonderzoek gehouden. Wie vaak in de spits reed heeft van de dienst een schrijven thuis gekregen met daarin een uitnodiging om mee te doen aan Slim op de A27. Deelnemers ontvangen geld als zij maximaal drie maanden tussen 6.30 uur en 9.30 uur de A27 tussen Stichtse Brug en Utrecht-Noord en de N417 tussen Hilversum en Utrecht-Noord mijden. Wat dat na die periode nog eens drie maanden volhoudt en ook de avondspits mijdt ontvangt spaarpunten. Met die punten kunnen deelnemende automobilisten kortingen krijgen op allerlei producten.

De werkzaamheden op de A27 worden tussen juli 2017 en december 2018 uitgevoerd.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht