Volledig scherm
Boeren rijden op de A27 bij Utrecht, op weg naar het provinciehuis. © Caspar Huurdeman

Rijkswaterstaat, UMC en universiteit: houd rekening met verkeerschaos rond Utrecht

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de snelwegen rond Utrecht op woensdagochtend zoveel mogelijk te mijden in verband met het boerenprotest. Ook Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht waarschuwen voor de grote verkeersdrukte die morgenochtend wordt voorzien. 

De verwachting is dat op de wegen rond Utrecht veel overlast zal zijn door tractoren die richting De Bilt rijden. De boeren willen morgen in De Bilt protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Eigenlijk was het protest in eerste instantie voor de poorten van onderzoeksinstituut RIVM, maar de actie is nu verplaatst naar het terrein van honkbalvereniging The Wombats aan de Voordorpsedijk.

Het protest van de boeren, in combinatie met de werkzaamheden aan de Galecopperbrug zullen volgens Rijkswaterstaat extra reistijd opleveren. Vanaf het einde van de ochtend kunnen weggebruikers ook flinke vertraging ondervinden op de wegen van Utrecht richting Den Haag.

Openbaar vervoer

Universiteit Utrecht vroeg medewerkers en studenten vanmorgen al om woensdag niet met de auto te komen, maar met het openbaar vervoer of op de fiets. Tentamens gaan gewoon door. Wel kunnen studenten die door het protest vertraging hebben en hierdoor een tentamen missen, een beroep doen op overmacht. 

Het UMC Utrecht vraagt mensen die morgen een afspraak hebben en verwachten problemen te hebben met op tijd zijn, contact op te nemen met hun polikliniek. Spoedwegen van en naar het UMC blijven wél vrij. 

Weggebruikers die de weg op gaan, worden geadviseerd de verkeersinformatie vooraf te checken. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht