Volledig scherm
© Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Rijkswaterstaat ‘verbijsterd’ over tientallen spookrijders op A2

UPDATENa een ongeluk bij de Leidsche Rijntunnel op de A2 zijn vanmiddag levensgevaarlijke situaties ontstaan. Tientallen ongeduldige automobilisten reden tegen het verkeer in, omdat de tunnel even dicht was.  

,,Vol verbijstering zien wij een stuk of 50 spookrijders op de A2 naar Utrecht voor de Leidsche Rijntunnel", twitterde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie over het incident. De dienst publiceerde een foto van het voorval, waarbij te zien is hoe de auto's tegen het verkeer in over een oprit rijden. Daarbij staan enkele auto's dwars op de rijbaan, omdat ze willen invoegen bij het verkeer op de vluchtstrook.

,,Dit is zeer onverantwoordelijk en levensgevaarlijk gedrag", zei een woordvoerder van de politie over de situatie. ,,We zijn blij dat hierbij geen ongelukken zijn gebeurd." 

De politie greep uiteindelijk in. De verkeerssituatie was dusdanig, dat de politie niet in staat was om bekeuringen uit te schrijven. Of dat later nog gebeurt op basis van kentekengegevens, is nog niet duidelijk.

Wandelaar

Op de A2 ter hoogte van Vinkeveen was vanmiddag sprake van nog een opmerkelijke situatie: een wandelaar liep daar langs de snelweg. De politie heeft de vrouw meegenomen. 

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

We weten niet wát er gebeurd is en waarom deze wandelaar op de #A2 bij Vinkeveen liep, maar de politie heeft degene meegenomen. #veiligheidvooralles

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht