Volledig scherm
PREMIUM
Lijnentrekrobot in actie op de velden van Kampong. © Foto Ruud Voest

Robot kalkt kaarsrechte lijnen en perfecte cirkels op Utrechtse sportvelden

VideoIn twintig minuten tijd kalkt de Robot Line Maker de lijnen van een voetbalveld op het gras. De gemeente Utrecht bezit de robot sinds de zomer. Hij heeft inmiddels ruim zestig natuurgrasvelden voorzien van de juiste lijnen en cirkels.

De vrijwilliger die met een karretje met witte kalk de lijnen van een voetbalveld uitzet, is hierdoor in de toekomst niet meer nodig. En waarschijnlijk levert de robot beter werk af, want aan de hand van GPS-coördinaten trekt hij kaarsrechte lijnen en perfecte cirkels. De scheve lijnen en kromme middencirkel behoren daarmee tot het verleden.

 1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
  PREMIUM
  2brothersonthe4thfloor

  De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

  Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’
 2. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
  Agenda

  Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

  De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première. Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht