Volledig scherm
PREMIUM
Leen en Patrick (rechts) zijn de nieuwe uitbaters van het oude café Murk, nu met als naam Eetcafe 1899. © Foto Ruud Voest

Roemrucht café Murk, waar crimineel Cor van Hout ooit zijn biertjes dronk, is weer open en heet nu Eetcafé 1899

Eindelijk! Er stroomt weer bier door de leidingen aan de Anton Geesinkstraat in Ondiep. Na de gedwongen sluiting van het roemruchte café Murk gaat de kroeg vandaag na een half jaar weer open onder de naam Eetcafé 1899. Een nieuwe naam, nieuwe eigenaren, maar nog net zo Utrechts als Murk. 

Ze kunnen niet wachten totdat Eetcafé 1899 opent. De Ondiepers hebben hun buurtkroeg enorm gemist. Dat ondervonden de nieuwe eigenaren Patrick van der Vlies en Leendert van de Merkt dagelijks toen zij met de verbouwing van het hun nieuwe café bezig waren. ,,Buurtbewoners kwamen de hele dag binnen wippen om te kijken en te vragen wanneer we opengingen”, zegt Patrick van der Vlies. ,,De mensen smachten weer naar een echte buurtkroeg, en die is er dus nu weer.”

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht