Volledig scherm
De gemiddelde prijs voor een 'rondje' in Utrecht is 21,80 euro. © Marnix Schmidt

Rondje geven in Utrecht blijft dure grap, maar prijzen zijn niet gestegen

Een rondje geven in Utrecht blijft aan de prijs, maar de prijzen voor drankjes op een terras zijn gemiddeld gezien gelijk gebleven. Dat blijkt uit een onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Amsterdam blijft de duurste terrasstad van Nederland.

In Utrecht betaal je voor een rondje (twee koffie, twee fris, twee bier en twee glazen rosé) gemiddeld 21,80 euro. Die prijs is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. In 2015 kostte datzelfde rondje nog 21,65 euro, tegen 21,28 euro in 2014. Van de 21 steden waar de organisatie de prijzen heeft geanalyseerd staat Utrecht op plaats 13.

In de hoofdstad ligt de prijs voor een rondje een stuk hoger dan in Utrecht. Daar is de consument gemiddeld 24,25 euro kwijt. Zwolle komt er goedkoopst vanaf met 21 euro. In Nijmegen stegen de prijzen dit jaar het hardst. Daardoor ligt de prijs van een rondje 22,25 euro inmiddels net boven het landelijk gemiddelde. En dat terwijl Nijmegen in 2014 nog de goedkoopste terrasstad van Nederland was. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht