Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AP

Rondreizend fietsdorp reist vanaf april door Utrecht als opwarmer voor de start van de Vuelta

SportUtrecht lanceert de Vuelta Fietshub: een rondreizend fietsdorp dat langs Utrechtse wijken en door de provincie reist. De hub is een gloednieuw concept in aanloop naar de start van de 75ste Ronde van Spanje, die in Utrecht start. In het mobiele fietsdorp worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 

Vanaf eind april duikt de Fietshub op in verschillende Utrechtse wijken. De kick-off is op 29 april en de hub is dan overdag in de wijk Overvecht en vanaf 16.00 uur op de Neude. 

In het fietsdorp staat een mobiele BMX-baan, gemaakt van gerecycled plastic. Op deze track rijden kinderen en hun ouders met een BMX of step. Daarnaast is op creatief en cultureel gebied genoeg te doen in de hub. Zo is er een maakstation waar kunstenaars samen met bezoekers kunstwerken van fietsen maken. 

Scholenprogramma

Speciaal voor de jeugd is een scholenprogramma opgezet. Scholen worden uitgenodigd om op vrijdag de Fietshub in hun wijk op te zoeken. Hier kunnen ze deelnemen aan een sportief en educatief programma bestaande uit clinics, workshops en theatervoorstellingen. 

De wielerronde start op vrijdag 14 augustus met een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer met start en finish bij de Jaarbeurs in Utrecht. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht