Volledig scherm
Kevin Lagas (links) en ‘Hansje’ met de eerste sheltersuit. © Leander Varekamp

Rood verven Bunnikside levert ook zeventien jassen op voor daklozen

Het knalrood verven van de Bunnikside in stadion Galgenwaard heeft dankzij een gelijktijdige inzamelingsactie ook zeventien jassen opgeleverd voor daklozen in de stad. De eerste zogenaamde sheltersuit, die ook als slaapzak kan dienen, is gisteren tijdens de open dag van FC Utrecht uitgereikt.

 De donatiecampagne voor daklozen is opgezet door supporters, als tegenprestatie voor de gedoneerde duizend liter rode verf die gebruikt is. ‘Hansje’ kreeg de eerste sheltersuit overhandigd: ,,Dit betekent heel veel voor de Utrechters die op straat leven. Jullie helpen ervoor te zorgen dat ze comfortabel en warm kunnen liggen. En dat is voor hun van levensbelang.”

 ,,Heel trots zijn we, dat we samen met FC Utrecht en haar achterban, iets kunnen teruggeven aan de stad”, zei Kevin Lagas, vestigingsmanager van Hornbach Nieuwegein, de verfdonateur. ,,Zo helpen we degenen die dat hard nodig hebben.” De overige zestien winterjassen annex slaapzakken worden later uitgedeeld aan dak- en thuislozen in de stad. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht