Mensen genieten van het mooie weer op het terras van ROOST aan de Singel.
Volledig scherm
Mensen genieten van het mooie weer op het terras van ROOST aan de Singel. © Angeliek de Jonge

ROOST aan de Singel blijft ook volgende zomer bestaan

Het populaire ROOST aan de Singel gaat ervan uit dat het ook komende zomer weer opengaat. Daarmee gaat de tijdelijke horeca-uitspanning haar derde zomer in.

De gemeente moet de vergunning nog  verlenen, maar dat is volgens uitbater Sidney Rubens van ROOST een formaliteit die binnenkort rondkomt. Rubens hoopt ook dat ROOST de jaren daarna open mag blijven. ROOST is in principe een tijdelijke horecazaak, omdat de gemeente het stuk grond aan het Paardenveld wellicht ooit wil ontwikkelen. Concrete plannen voor het gebied heeft de gemeente nu niet. Daarnaast is er dit jaar nog een hoorzitting bij de gemeente met de uitbater en buurtbewoners uit Wijk C. Omwonenden willen het aantal evenementen bij ROOST beperken.  

ROOST was een van de horeca hotspots tijdens de afgelopen zomer. Het grasveld rondom ROOST lag bij de eerste zonnestralen helemaal vol en ook het terras barstte bijna uit zijn voegen. Op sommige dagen moesten er zelfs mensen teleurgesteld worden. Er was gewoonweg geen plek meer, ook al is de doorloop in de tent – die vooral bekend staat om zijn barbecue en hamburgers – nog zo hoog. ,,Als het mooi weer is, is het hier altijd druk”, vertelt eigenaar Sidney Rubens. ,,En nu het zoveel dagen mooi weer was, hebben we zeker meer bezoekers gehad.”

Dat komt volgens hem niet alleen omdat ROOST zo’n leuke zaak is, maar ook omdat park Paardenveld tegenwoordig een echte hotspot is geworden.  Volgens Rubens wisten ook buitenlandse bezoekers de weg naar ROOST te vinden. ,,Hoe ze het hebben gevonden, weet ik niet, maar er zaten de afgelopen maanden opvallend veel Spanjaarden en Italianen op ons terras.‘’  

ROOST is, nu de zomer erop zit, beperkt open voor borrels en evenementen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht