Volledig scherm
Op zomerse avonden was het vorig seizoen flink druk in en rond Roost. © Marnix Schmidt

Roost opent tweede seizoen aan het Paardenveld met bbq-specialisten

Roost aan de Singel heeft voor het tweede zomerseizoen enkele barbecuespecialisten ingehuurd om de Zuid-Afrikaanse braai van het restaurant nog beter tot zijn recht te laten komen. Dit weekend viert Roost het begin van het buitenseizoen.

De gemeente Utrecht besloot dat Roost ook een tweede seizoen aan de herstelde singeloever van het Paardenveld mocht gaan draaien. „En als het aan ons ligt, wordt het een blijvertje”, zegt eigenaar Sidney Rubens. „Het was niet alleen voor ons als ondernemers een goed eerste jaar, we voldoen ook duidelijk aan een behoefte.”

Het afgelopen zomerseizoen groeiden Roost en het omliggende grasveld uit tot een populaire plek voor Utrechters om te genieten van de avondzon die daar tot de late uurtjes schijnt.

Geen klachten

Voorlopig wordt per jaar bekeken of de vergunning verlengd wordt. De aanvankelijke angst van de buren voor overlast van rook of lawaai bleek volgens Rubens uiteindelijk ongegrond. „We hebben geen klachten gekregen, wel complimenten dat we ons keurig aan de regels houden.” Na een positief advies van de evaluatiegroep, waarin onder meer bewoners van het Wijk C-comité zaten, werd de vergunning verlengd.

Het seizoen wordt morgen officieel geopend met een buurtborrel. Zaterdag is er een silent disco, waarvoor alle 240 toegangskaarten inmiddels verkocht zijn. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht