Volledig scherm
© Privéfoto

Rotterdamse mol haalt uit in graffiti-oorlog bekerfinale

De graffiti-oorlog tussen Utrecht en Rotterdam heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen. Dit keer op een gigantische muur in de Rotterdamse haven. Utrechtse en Rotterdamse graffiti-artiesten gaan de laatste weken helemaal los aan de vooravond van de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht.

Op de wand is een enorme mol te zien die een zogenoemde Ox-Alien kapotsnijdt. De mol heft zijn middelvinger op met daarin de Utrechtse kabouter.

Ox-Alien is bekend van het Rotterdamse streetart-collectief Lastplak. Afgelopen week won dit collectief nog de publieksprijs tijdens de eerste Dutch Street Art Awards.

Volledig scherm
Het kabouterleger maakt korte metten met de Feyenoord-olifant Ollie. © AD

Het kunstwerk in Rotterdam is waarschijnlijk een antwoord op de schildering van de Utrechtse spuitbuskunstenaar Kabouter op een muur bij de Utrechtse wijk Ondiep afgelopen zondag. Daarop maakt het kabouterleger korte metten met Feyenoord-mascotte Ollie. En dat was weer een reactie op de muurschildering van de gorilla Bokito, die de beker in zijn hand heeft terwijl hij de kabouter verorbert.

Volledig scherm
Bokito verorbert een kabouter. © Privéfoto

Op 9 maart verscheen de eerste tekening op een sloopwoning in Ondiep. Daarop houdt Kabouter met gebalde vuist de cup vast. Daarop volgde een Rotterdams antwoord met Feyenoord-mascotte Ollie die de Utrechtse Kabouter verplettert tegen de achtergrond van een brandende Domtoren. In De Meern volgde een muurtekening van de kabouter met drie bekers in zijn hand.

Volledig scherm
de tekening waar het allemaal mee begon. © Angeliek de Jonge
Volledig scherm
Kabouter met drie bekers op de muur van café de Don Utrecht met eigenaar Dennis van der Horst. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht