Op de plek waar gisteren een 18-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede verongelukte worden tientallen bossen bloemen neergelegd. De sporen van het ongeluk zijn nog goed te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek waar gisteren een 18-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede verongelukte worden tientallen bossen bloemen neergelegd. De sporen van het ongeluk zijn nog goed te zien. © Koen Laureij

Rouwdeskundige over twee dodelijke ongelukken met achttienjarige jongens in één week: ‘Niets zal zijn zoals het was’

Twee jongens van 18 jaar, twee dodelijke verkeersongevallen. In de afgelopen drie dagen verloor Utrecht twee jonge levens. Hoe groot is de impact van hun plotselinge overlijden op hun omgeving, hun ouders, hun vrienden? Enorm, zegt rouwdeskundige Tineke Rodenburg. En rouw is bijzonder ingewikkeld, ook voor de mensen náást die naasten. „Zeg niet dat je iemand kent die ook iets ergs heeft meegemaakt; zet liever een pan soep voor de deur.”

  1. Pandaverzorgster schreef naam op briefje om ’m niet te vergeten: ‘Einde van een spannende periode’
    PREMIUM
    VIDEO

    Pandaver­zorg­ster schreef naam op briefje om ’m niet te vergeten: ‘Einde van een spannende periode’

    Fan Xing (spreek uit: Fan Sjing): dat is de naam die de eerste Nederlandse reuzenpandababy vandaag kreeg. Dat gebeurde traditiegetrouw honderd dagen (om precies te zijn 106) na de geboorte. Nu het jong deze cruciale periode goed is doorgekomen, kunnen de verzorgers opgelucht ademhalen. „In de eerste periode keek ik vaak ’s nachts naar de livestream: is ‘ie er nog?!”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht