Volledig scherm
Bezoekers met opblaasboten tijdens de eerste editie van het evenement Utrecht Drijft. © ANP

Rubberbotenspektakel Utrecht Drijft dit jaar groter dan ooit

Ook dit jaar wordt weer gefeest op het water tijdens het Utrecht Drijft festival in de Veilinghaven. De tweede editie van het rubberbotenspektakel wordt dit jaar nóg groter, want er kunnen zo’n 3.000 dobberaars meedoen. 

Wat in 2016 begon als een geintje, groeide uit tot een groots festival. Zelfs zo groot dat Rubberboot Missie, zoals het feest eerst heette, een jaar moest overslaan. Het feest dreigde voor de organisatie, die bestond uit vrijwilligers, onbeheersbaar te worden. 

In 2018 keerde het festival op het water terug onder de naam Utrecht Drijft. Ondanks dat het feest op het laatste moment moest verplaatsen van de Catharijnesingel naar de Veilinghaven, was het een groot succes. Zo’n 1.600 mensen deden mee en ook langs de kant was het druk. 

Morgen start de kaartverkoop voor de tweede editie van het drijvende festival op 29 juni in de Veilinghaven, en met ruim 7.000 deelnemers aan het Facebookevenement lijkt het weer een groot succes te worden. Deelnemers krijgen ook dit jaar weer een mail met daarin het tijdstip waarop zij te water mogen. Voor degenen die liever geen natte voeten krijgen, is er langs de kant ook genoeg spektakel. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht