Volledig scherm
Opnieuw ruiten bekogeld van hoofdbureau Paardenveld van de politie aan de Kroonstraat in Utrecht. © Marco Gerling

Ruiten hoofdbureau politie opnieuw doelwit in Utrecht

Opnieuw zijn de ruiten van politiebureau Paardenveld bekogeld en daardoor zwaar beschadigd geraakt. Dit keer waren drie ruiten doelwit, waarin een grote ster achterbleef.

Vrijdagavond heeft een man het hoofdbureau van de politie Midden-Nederland aan de Kroonstraat in Utrecht onder vuur genomen met stenen. Onbekend is waar hij zo boos over was, dat hij besloot het politiebureau doelwit te maken. Wel duidelijk is dat de verdachte is aangehouden en vastzit sinds zijn daad van vandalisme.

Commotie

Ook zaterdagmiddag ontstond enige commotie bij hetzelfde bureau, dat 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend is. Dit keer schopte een man stennis aan de balie binnen. Hij is naar buiten begeleid door agenten en vertrok al tierend de wijk in, terwijl hij tegen straatmeubilair aantrapte.

Deze week werd ook nog eens een man veroordeeld voor het ingooien van een serie ruiten, bij opnieuw hetzelfde bureau. Dat gebeurde eerder dit jaar. Hij kreeg twee maanden cel opgelegd en moet ook de kosten voor de reparatie vergoeden. Deze liepen op tot meer dan 3200 euro, omdat het bureau beschikt over speciaal veiligheidsglas. 

De veroordeelde verdachte zit nog vast en is niet verantwoordelijk voor de nieuwe vernieling.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht