Volledig scherm
In de Nieuwegeinse Beatrixstraat werden in februari twee handgranaten gevonden. Een week ervoor was er een schietpartij. © Koen Laureij

Rust in Beatrixstraat Nieuwegein lijkt weergekeerd: tijdelijke camera weg

Vijf maanden na de schietpartij in februari lijkt de rust in de Beatrixstraat in Nieuwegein weergekeerd. De tijdelijke camera is vorige week door de gemeente verwijderd.

Onbekenden hadden het destijds voorzien op een woning van een straatgenoot. De schrik zat er zo goed in dat de gemeente Nieuwegein besloot tot de plaatsing van een mobiele camera. Dat gebeurde in mei, toen de bewoners van de betreffende woning terugkeerden in de woning. 

De camera's, die diverse bewoners dit voorjaar zelf aan de gevels hebben bevestigd, hangen er nog steeds. Het was een reactie op de schietpartij en de vondst van twee handgranaten in februari. 

De camera is afgelopen vrijdag weer weggehaald. ,,De tijdelijke camera heeft er zes weken gehangen”, zegt een woordvoerster van de gemeente Nieuwegein. ,,De wijkcoördinator en wijkagent zijn langs de deuren geweest en hebben verschillende buurtbewoners gesproken. Hoewel ze zeiden dat het toezicht hen een prettig gevoel gaf, begrepen ze dat het toezicht weer zou worden opgeheven. De situatie in de straat is nu weer genormaliseerd en dus is er geen aanleiding meer voor cameratoezicht.” Volgens haar heeft het toezicht de gemeente Nieuwegein ruim 4.500 euro gekost.

Normaal

Ook buurtbewoners geven aan dat het rustiger is in de straat. ,,Er is de afgelopen tijd niets geks gebeurd”, zegt één van hen. ,,Het leven heeft weer z’n normale loop. Er wordt eigenlijk niet meer over gepraat.” De bewoners van het getroffen pand zelf hebben ‘geen enkele behoefte’ om een reactie te geven. 

Een politiewoordvoerder wil, zolang het onderzoek naar de incidenten nog loopt, geen enkele mededeling doen over de zaak. Volgens hem hebben de afgelopen tijd geen incidenten in de straat plaatsgevonden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht