Sacha (22) redde vrouw bij TivoliVredenburg, maar raakte haar dierbare ring kwijt

VideoZonder aarzelen sprong Sacha Isaacs deze zomer de singel bij TivoliVredenburg in om een vrouw te redden die te water was geraakt. Tijdens deze reddingsactie verloor Isaacs haar ring, een erfstuk van haar oma. Vandaag zochten drie duikers in de Vredenburgsingel naar de ring.

Sacha Isaacs (22) wachtte vandaag vanuit de collegebanken op nieuws over haar ring. Ze kreeg ’m van haar oma, die hem weer van Sacha’s opa kreeg. Op 11 augustus van deze zomer werkte ze op het terras van restaurant Het Gegeven Paard in TivoliVredenburg, toen ze zag hoe een windvlaag de tas van een vrouw meenam naar het water. De vrouw rende achter haar tas aan en viel daarbij in de singel. 

Volledig scherm
Duikers op zoek naar een verloren ring in de singel. © Moreno Le Loux

Isaacs twijfelde geen moment en dook achter haar aan: „Ze kwam niet meer boven. Een andere terrasganger sprong ook het water in en samen haalden we de vrouw, die bewusteloos was, weer op de kade.” De schrik zat er goed in bij Isaacs. „Gelukkig gaat het nu weer goed met haar.” Snel na het ongeluk merkte Isaacs dat haar vertrouwde ring niet meer om haar vinger zat. 

Duikers met metaaldetectors

Isaacs collega’s van Het Gegeven Paard wilden hun collega verassen en regelden dat er gezocht zou worden naar het erfstuk. Vandaag was het zover: uitgerust met metaaldetectors van verschillende formaten daalden vanmorgen, één voor één, drie duikers naar de bodem van de singel. „Je ziet bijna niks onder water. Ik hoop dat we ’m vinden”, zegt duiker Martin van Hees. „Zoeken op deze locatie is niet makkelijk omdat er veel mensen langs het water lopen en er veel zooi in terechtkomt.” Van Hees wijst naar de stapel stoelen en een collectie bierdopjes die zijn collega-duikers Geert van Hoof en Leigh Webber eerder vandaag al opdoken. 

Stichting

Alleen al dit kalenderjaar vond Martin van Hees samen met zijn team 261 verloren ringen terug. Vier jaar geleden begon de inwoner van Spijkenisse de stichting Verloren-gevonden.nl, waarmee hij met samen met 26 vrijwilligers dierbare, zoekgeraakte spullen opspoort. En niet tegen een fikse prijs: „We brengen enkel reiskosten in rekening en als er gedoken wordt vragen we een bijdrage van 20 euro voor het vullen van de zuurstofflessen. Ik doe dit werk enkel omdat ik blij word als ik mensen help.” 

Helaas werd Isaacs ring vandaag niet gevonden. Na drie uur speuren staakten de duikers hun zoektocht, vanwege het koude water en een wachtende volgende klus. Van Hees: „We komen zeker terug om het af te maken.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht