Volledig scherm
© Raymond de JOng

Scholieren geven 100 ideeën voor een beter Nieuwegein aan burgemeester

De WensenWand op de Montessorischool De Vleugel in Nieuwegein wordt vrijdag aangeboden aan de Nieuwegeinse burgemeester Frans Backhuijs. De WensenWand is een initiatief van leerlingen van de school en bevat honderd ideeën voor initiatieven in de wijk Jutphaas-Wijkersloot.

Volledig scherm
© Raymond de JOng

De WensenWand – bestaande uit twee stroken behang van twee meter lang – werd volgeschreven op de dag van de raadsverkiezingen op 21 maart. Die dag diende de school als stembureau en tegelijkertijd organiseerde de school een Open Dag met rondleiding. Leerlingen en het onderwijzend personeel doopten de school om tot ‘Het Gezelligste Stembureau van Nieuwegein’. Bezoekers aan de Open Dag en stemmers kregen een warm onthaal met hapjes en drankjes en live muziek. 

Op de WensenWand konden bezoekers hun wens achterlaten voor een betere buurt. „Zo zijn er honderd wensen opgeschreven, de één wil meer speelgelegenheden hebben, de ander wil de vijver bij de school veiliger hebben”, zegt directeur Doreen Rambags van de Montessorischool De Vleugel. „Bijzonder vinden we het om de WensenWand aan de burgemeester aan te bieden. Veel van de wensen kunnen we niet realiseren of kosten veel geld. Met hulp van het wijkplatform hopen we dat er wel een aantal wensen uitgevoerd kan worden. Wellicht kunnen we daarvoor ook financiële middelen krijgen, als de wijk er beter van wordt.”

WensenWand

De scholieren wilden met de WensenWand vooral voor verbinding met de buurt zorgen en bijdragen aan gezellige ontmoetingen. Dat is goed gelukt, vindt de directeur. „Terwijl mensen hier gingen stemmen, werden ze uitgedaagd om nogmaals hun stem te laten horen, maar dan met een idee op de WensenWand. Ik heb hier die dag buurtgenoten gezien die na het stemmen ruim twee uur langer bleven, want ze kregen een rondleiding en er waren hapjes. Ik kan met trots zeggen dat we echt het Gezelligste Stembureau van Nieuwegein waren.”

Vrijdag om 12.00 uur krijgt burgemeester Frans Backhuijs de WensenWand uitgereikt. Het is de bedoeling dat de gemeentelijke wijkcoaches samen met de buurt een keuze maken in welke initiatieven tot uitvoering komen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht