School Veenendaal door het stof na rel rond nepleerlingen: ‘Verkeerde inschatting gemaakt’

VideoHet Christelijk Lyceum Veenendaal biedt excuses aan aan de ouders van de leerlingen voor de commotie die is ontstaan rond de ‘nepleerlingen’. Die werden ingezet voor een tv-programma van RTL. De school vindt het belangrijk ‘ruiterlijk toe te geven dat we achteraf bezien een verkeerde inschatting hebben gemaakt’.

 1. Ricky (25) was net vrij na twee overvallen, onderging een hersenoperatie en sloeg meteen weer toe
  PREMIUM

  Ricky (25) was net vrij na twee overvallen, onderging een hersenope­ra­tie en sloeg meteen weer toe

  Een weekend nadat Ricky B. (25), de beruchte ‘gespierde overvaller’, door de Utrechtse rechtbank in april op vrije voeten was gesteld, ging hij volgens het OM wéér de fout in. De Utrechter wordt ervan verdacht een ouder echtpaar twee keer in hun woning te hebben overvallen. Hij had zijn straf vervolgens in vrijheid mogen afwachten omdat hij herstellende was van een hersenoperatie.
 2. Bewoners studentenflats in Tuindorp willen voorkomen dat mensen eraf springen: ‘Zoiets vergeet je nooit meer’
  PREMIUM

  Bewoners studenten­flats in Tuindorp willen voorkomen dat mensen eraf springen: ‘Zoiets vergeet je nooit meer’

  Bewoners van de Utrechtse studentenwoningen in het Tuindorp-West Complex maken zich grote zorgen. Vorige week sprong een jongen die niet in het complex woonde van een van de flats af. Een traumatiserende ervaring voor veel bewoners. En het gebeurt helaas vaker. Daarom willen bewoners dat er actie wordt ondernomen om zelfdodingen te voorkomen. ,,We moeten toch íets kunnen doen om dit te stoppen?’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht