Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Schoolkinderen ziek, vermoedelijk
door bedorven pannenkoeken

Braken, diarree en soms koorts. Geen leuk begin van de vakantie voor 28 kinderen van de Jenaplanschool De Wiekslag in Vianen. Zij zijn na het eindejaarsfeest van afgelopen donderdag ziek geworden.

Ook werden vier leerkrachten en een ouder onwel. GGD regio Utrecht onderzoekt de mogelijke oorzaken en bekijkt of acties nodig zijn om verdere verspreiding te voorkomen. Een voedselbron lijkt op dit moment de meest waarschijnlijke oorzaak, aldus de GGD.

Om mogelijke oorzaken verder te onderzoeken heeft de GGD een vragenlijst opgestuurd naar ouders van zieke kinderen. Van kinderen die nog klachten hebben wordt de ontlasting onderzocht op mogelijke verwekkers van maag- en darmklachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekijkt of onderzoek van voedsel nog mogelijk is en voert zo nodig inspecties uit.

Een betrokkene zegt dat bedorven pannenkoeken ervoor hebben gezorgd dat zo’n 20 procent van de ongeveer 160 leerlingen is ‘omgevallen’. Volgens Clusterdirecteur Liane Tillema valt dat - hangende het onderzoek- nog te bezien. ,,Op andere scholen zijn ook kinderen ziek. Het zou ook nog een virus kunnen zijn.’’ Meer wil ze er niet over zeggen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

  • Mee eens (81%)
  • Niet mee eens (19%)
713 stemmen