Volledig scherm
Geert Mak © Vincent Mentzel

Schrijvers Geert Mak en Manon Uphoff op Uitfeest in Utrecht

De schrijvers Geert Mak, Manon Uphoff, Dimitri Verhulst, Maarten Spanjer, Ronald Giphart, Abdelkader Benali en Rob van Essen komen zondag 15 september naar Utrecht voor het Uitfeest. 

Volledig scherm
Manon Uphoff © Gerlinde de Geus

Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) heeft die dag een uitgebreid programma in de raadzaal en trouwzaal van het oude stadhuis. Op het buitenpodium treden dichter en rapper Akwasi en fanfarepunkband De Kift op.

Tijdens een zogeheten boekenparade vinden in de raadzaal een reeks korte interviews met schrijvers over hun nieuwste boek plaats. Het publiek kan vooraf vragen indienen via de website van Het Literatuurhuis.


Daarnaast zijn er vijf minicolleges. Deze colleges gaan over de invloed van muziek, film, kunst, games en tv-series op de literatuur. Onder andere kunstjournalist Hans den Hartog, schrijfster Manon Uphoff en filmkenner Kevin Toma komen daarvoor naar de trouwzaal. Bij het onderdeel human library lenen bezoekers geen boeken, maar mensen. Bezoekers kunnen in gesprek met levende boeken.

Boekenmarkt

Na het grote succes van vorig jaar strijkt de Utrechtse Boekenmarkt dit jaar opnieuw neer op het Vredenburgplein. De boekenmarkt is uitgebreid naar ruim 175 kramen en vindt plaats van 09.30 uur tot 17.30 uur met een breed aanbod van literatuur en geschiedenis, tot poëzie, kinderboeken en kunst.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vandaag gaat de Beurs Eigen Huis weer van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Wie gaat (ver)bouwen of andere woonplannen heeft zit dit weekend dus goed in de Jaarbeurs. Op de beurs zijn ruim 250 stands te vinden waar bezoekers zich kunnen laten inspireren. Ook is er deze editie extra aandacht voor duurzaamheid. Zo worden er lezingen gegeven over groene oplossingen in en om het huis. De beurs duurt tot en met zondag en is iedere dag open tot 17.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht