De politie is nog op zoek naar de eigenaren van de gestolen horloges.
Volledig scherm
De politie is nog op zoek naar de eigenaren van de gestolen horloges. © Facebook Politie Utrecht Stad

Schroevendraaier-steker uit De Meern blijkt ook nog schuur vol gestolen goederen te hebben

De 19-jarige scooterrijder die zich maandag op het politiebureau meldde na een verkeersruzie met een schroevendraaier in De Meern, lijkt verantwoordelijk te zijn voor verschillende diefstallen. Dat blijkt uit een huiszoeking van de politie.

De politie ging naar zijn adres en vond in de schuur van de man vijf navigatiesystemen, tenminste één gestolen scooter, vier horloges en materialen voor de handel in hennep. Van de scooter is inmiddels bekend dat deze een aantal maanden geleden is gestolen uit een schuur op het Mereveldplein in De Meern. Die nacht werden daar vijftien schuren opgebroken, zegt de politie op Facebook.

Naar de eigenaren van de horloges wordt nog gezocht. De man, die een bekende van de politie is, zit op dit moment nog vast. 

Middelvinger

Volgens een woordvoerder van de politie reed de man afgelopen zondag op een scooter op de Heldammersingel in De Meern. Op een kruising dreigden hij en de bestuurder van een auto elkaar per ongeluk in de wielen te rijden. Tot een aanrijding kwam het niet, maar over en weer werden wel boze en geschrokken gebaren gemaakt. De scooterrijder zou daarbij zijn middelvinger hebben opgestoken.

Verderop bij een stoplicht parkeerde de man zijn scooter aan de kant van de weg en haalde een schroevendraaier tevoorschijn, waarmee hij over de achterruit van de stilstaande auto begon te krassen. Achterin zaten op dat moment drie kleine kinderen die volgens de politie erg schrokken. De scooterrijder ging er daarna vandoor.

Omdat zijn kenteken kon worden genoteerd, was al snel duidelijk om wie het ging. De man meldde zich afgelopen maandag alsnog op het politiebureau.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht