Juwelier Nawar aan de Straatweg werd twee keer in korte tijd beschoten.
Volledig scherm
Juwelier Nawar aan de Straatweg werd twee keer in korte tijd beschoten. © AD

Schutter juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht kwam op de fiets

De schutter die twee weken geleden twee keer op juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht schoot, kwam op de fiets. Hij reed daarna weg richting Maarssen. Dat maakt de politie bekend.

Mogelijk zijn nog meer verdachten betrokken bij de zaak maar vooral naar de donker geklede fietser is de politie op zoek.

In het weekend van 20 tot 22 juli en op woensdag 24 juli werd de net twee weken oude juwelierszaak Juwelier Nawar aan het begin van de Straatweg beschoten. De politie laat weten zich in het onderzoek naar de beschieting op het pand nu mede te richten op een in het zwart geklede fietser. ,,Die zou hebben geschoten in de richting van het bewuste pand en daarna zijn weggefietst naar Maarssen”, zegt de politie.

De fietser staat op camerabeelden, laat de politie weten. De politie wil graag met getuigen spreken en in het bezit komen van andere camerabeelden zodat de hele route van de fietser in beeld kan worden gebracht.

De eigenaren van de juwelierszaak zeiden eerder tegen het AD dat ze geen idee hebben wie de dader kan zijn. ,,Het klinkt als een waarschuwing”, zeiden ze. De zaak is op last van de burgemeester gesloten. Over drie weken wordt er opnieuw gekeken of de juwelier weer open kan. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht