Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Scooterrijder vlucht nadat hij oude man van de sokken rijdt: ‘Meld je, anders gaan we actief opsporen’

Een oudere man in Bilthoven kreeg maandagmiddag de schrik van zijn leven. Tijdens een ritje op zijn fiets werd hij aangereden door een bezorgscooter. De scooterrijder ging er als een haas vandoor en liet de man hulpeloos achter op straat. ,,De bezorger krijgt 24 uur de tijd om zich te melden.”

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Honderden leerlingen zwoegen in Utrechtse Jaarbeurs boven hun eindexamens: ‘Het ging heel slecht’
  PREMIUM

  Honderden leerlingen zwoegen in Utrechtse Jaarbeurs boven hun eindexa­mens: ‘Het ging heel slecht’

  Vorig jaar gingen de eindexamens vanwege de coronapandemie niet door, dit jaar wel. Maar wel in aangepaste vorm. Zo trapten 330 examenleerlingen van de Utrechtse scholen UniC en het Leidsche Rijn College hun eindexamenperiode vandaag af in hal 5 van congrescentrum Jaarbeurs. Op het programma: wiskunde (vwo) en bedrijfseconomie (havo). ,,Eigenlijk had ik het eerlijk gevonden als wij net als vorig jaar onze examens niet hoefden te doen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht