Volledig scherm
De scootmobiel is op het droge, de berijdster allang weer thuis. © Menno Bausch

Scootmobiel in de sloot, berijder veilig en droog in vakantiehuisje

UpdateTerwijl de berijder van een blauwe scootmobiel alweer hoog en droog in haar huisje zat op vakantiepark Het Grote Bos, schrokken wandelaars langs de Sterckenburgerlaan in Doorn zich een hoedje toen ze het invalidenvoertuigje in het water zagen liggen.

Duikers van de brandweer in Wijk bij Duurstede werden opgetrommeld om de sloot te doorzoeken, op aanwezigheid van de bestuurder. Toen zich even later een bergingsbedrijf meldde om de scootmobiel op te halen in opdracht van de berijder, werd duidelijk dat die hoog en droog elders zat.

Buurtbewoonster Michelle Verweij was op dat moment niet aanwezig om het mysterie op te lossen. Zij was het die eerder die middag de berijdster van de scootmobiel opving. ,,Het waren twee mensen die vanuit Het Grote Bos een flinke tocht maakten met hun scootmobiels. Ze waren kersen gaan halen in Cothen. Bij ons voor het erf moest de vrouw voor een auto uitwijken in de berm. Daar zitten kuilen, daar hebben we zelf ook last van. Daar is ze met een wiel in terechtgekomen en vervolgens in de sloot gekieperd. Gelukkig had ze niks”, aldus Verweij. 

De berijdster kon zelf uit de sloot komen. ,,Alleen haar benen waren nat. Ze wilde zich niet eens verschonen. Ze belde vervolgens met de leverancier die even later een nieuwe scootmobiel kwam brengen. Die oude zou morgen uit de sloot getakeld worden. Ik denk dat het slim was geweest het toch even bij de politie te melden.

Agenten ter plekke gaven ook al direct aan dat de scootmobielers een bezoekje kunnen verwachten.

  1. Fred Smit had een Audi en een dik salaris, totdat hij dakloos werd
    PREMIUM
    indebuurt

    Fred Smit had een Audi en een dik salaris, totdat hij dakloos werd

    Ooit had hij dure pakken, een Audi, een dik salaris en een goede managementfunctie. Maar dat alles hoort volgens Fred Smit (59) bij een vorig leven. Inmiddels is hij – na zelf een tijd dakloos te zijn geweest – eigenaar van stichting RECHTOP en helpt hij mensen zoals hij: daklozen die tussen wal en schip vallen qua regelgeving. Daarnaast geeft hij rondleidingen door Utrecht en laat hij mensen de stad door zijn ogen zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht