Het toekomstige binnenhof met veel groen, zoals bomen en planten, op de Merwedekanaalzone, de grootste woningbouwlocatie van Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het toekomstige binnenhof met veel groen, zoals bomen en planten, op de Merwedekanaalzone, de grootste woningbouwlocatie van Utrecht. © Marco Broekman

Sebastiaan (2), de 350.000ste inwoner van Utrecht, is in 2040 een volwassen man. In wat voor een stad loopt hij dan rond?

Hij is nu nog een peutertje van 2 jaar oud, maar in 2040 een jongeman van 22 jaar. Sebastiaan, de 350 duizendste inwoner van Utrecht, zal in zijn volwassen leven in een heel ander Utrecht rondlopen dan nu het geval is. 

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Foetus die werd gevonden in Zeist zat in tupperware-bakje

  Foetus die werd gevonden in Zeist zat in tupperware-bak­je

 2. Deze Utrechtse heeft een reuzenslak als huisdier: 'Het is een braaf beestje'
  Play

  Deze Utrechtse heeft een reuzenslak als huisdier: 'Het is een braaf beestje'

Utrecht