Volledig scherm
De Uithoflijn. © Ricardo Smit

Second opinion: blijf alert op extra kosten Uithoflijn

De extra kosten van 84 miljoen euro voor de Uithoflijn is een reden voor de provincie en gemeente Utrecht ‘om alert te blijven’. Dat concludeert adviesbureau Procap in een second opinion, die vanavond is gepresenteerd aan raadsleden en Statenleden.

De onderzoekers concluderen verder dat de onderbouwing van de meerkosten op orde is. ,,Er komen geen grote missers of afwijkende prijzen naar voren.’’

Procap adviseert de gemeentelijke en provinciale bestuurders om duidelijk naar de raad en Provinciale Staten te communiceren over de risico’s, omdat dit in het verleden niet altijd goed op elkaar werd afgestemd. 

Onder druk van VVD-raadslid André van Schie, voorzitter van een begeleidingsgroep van het onderzoek, is de second-opinion vooruitlopend op de reactie van het college van burgemeester en wethouders al openbaar gemaakt. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Utrechtse filmtheater 't Hoogt trekt in augustus en september de provincie in met het evenement Cinema Buiten. In samenwerking met de provincie en gemeente Utrecht organiseert het filmtheater openluchtfilmvoorstellingen op elf bijzondere erfgoedlocaties in de regio. De aftrap is vanavond bij Huis Doorn, waar de Franse film C'est La Vie! wordt vertoond, een komedie van de makers van kaskraker Intouchables. De film vangt aan na zonsondergang, om 21.30 uur. Let op: kaartverkoop gebeurt alleen online en kaartjes kunnen niet worden gereserveerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht