De polder Rijnenburg ten zuidwesten van Utrecht, die Utrecht het liefst de komende 15 jaar wil benutten om energie op te wekken met zon én wind.
Volledig scherm
De polder Rijnenburg ten zuidwesten van Utrecht, die Utrecht het liefst de komende 15 jaar wil benutten om energie op te wekken met zon én wind. © Marnix Schmidt

‘Serieuze zorgen’ over participatie rondom energielandschap Rijnenburg

De Utrechtse GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk maakt zich ‘serieuze zorgen’ over het participatieproces rondom de plannen van Utrecht om de polders Rijnenburg en Reijerscop vol te zetten met zonnepanelen en of windmolens. Dat schrijft zij in een brief aan de gemeenteraad.

 1. Agent slaat tiener in zijn gezicht na beëindigen illegaal festival in Rotterdam: ‘Excuses zijn aangeboden’
  VIDEO

  Agent slaat tiener in zijn gezicht na beëindigen illegaal festival in Rotterdam: ‘Excuses zijn aangeboden’

  Een politieagent heeft woensdagavond een 17-jarige jongen uit Utrecht geduwd en in zijn gezicht geslagen die zich bemoeide met een aanhouding. De jongen werd samen met vier anderen gearresteerd, nadat zij eerder op de dag aanwezig waren bij een illegaal festivalletje in Rotterdam-Noord. Daarbij kwamen zo’n 200 personen bijeen. De bewuste agent heeft de jongen inmiddels zijn excuses aangeboden.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen
  Play

  Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen

 2. Twee ongevallen met meerdere slachtoffers in Amersfoort
  Play

  Twee ongevallen met meerdere slachtof­fers in Amersfoort

Utrecht