Sint Maarten, Sint Maarten! 🎶 Zo maak je de mooiste lampion voor vanavond!

videoNel Meijer van buurthuis Doorslag in Nieuwegein knutselde de afgelopen dagen heel wat lampionnen in elkaar voor Sint-Maarten. Ze laat zien hoe je in vijf stappen een mooie lampion in de vorm van een vosje in elkaar zet.

Benodigdheden: twee papieren bordjes, zwart en doorzichtig papier, rode verf, lijm, een nietmachine, een schaar en een lampionstokje.

STAP 1: we maken de basis van het gezicht van het vosje. Pak twee papieren bordjes en verf ze rood. Laat ze goed drogen op een oude krant, zodat je er straks weer mee aan de slag kunt.

STAP 2: teken twee ovalen vormpjes op het bordje, aan weerszijden van elkaar. Dit worden de snuit en de ogen van de vos. Knip ze vervolgens uit zodat je twee gaten in het bord hebt zitten.

STAP 3: plak een rond vel met doorzichtig papier achter het rode bordje. Zo creëer je een witte snuit.

STAP 4: knip twee rondjes en een driehoekje uit het zwarte vel die je vervolgens op het vosje plakt. Dit zijn de oortjes en het neusje van de vos. Knip daarnaast twee kleine driehoekjes uit die kunnen dienen als de oren van het dier, deze bevestig je op zijn ‘kop’, dus aan de bovenkant van het bord.

STAP 5: niet de bordjes aan elkaar met een nietmachine, zodat de lampion een voor- en achterkant krijgt. Houd een klein beetje ruimte over. Hier kun je het lampje inhangen. Maak een gaatje aan de bovenkant van het bordje - hier kun je een touwtje aan rijgen wat je weer aan je lampionstukje kunt bevestigen. En voilà, zo heb je binnen vijf stappen een lampion voor Sint-Maarten!

Volledig scherm
Els maakt met kinderen lampionnen voor Sint Maarten in Buurtplein Doorslag © Marnix Schmidt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht