Volledig scherm
De politie doet sporenonderzoek nabij het zebrapad waar de 76-jarige vrouw werd geschept. © William Harthoorn

Slachtoffer (76) van aanrijding Renswoude overleden

De 76-jarige voetgangster die zondag 10 februari werd aangereden op de Dorpsstraat in Renswoude, is vrijdag overleden. Dat meldt de politie. De veroorzaker van de aanrijding reed door en is nog niet gevonden.

Een dag na het ongeval werden twee mannen aangehouden in Scherpenzeel aangehouden, maar zij bleken niets met de aanrijding van doen te hebben en zijn weer vrijgelaten. Ondanks diverse tips en onderzoek van de recherche is de dader of het voertuig waarin hij of zij zat nog niet gevonden.

Zebrapad

De vrouw werd op die zondag even voor acht uur geschept op het zebrapad op de hoek van de Dorpsstraat met de Kastanjelaan in Renswoude. Ze raakte daarbij ernstig gewond. Hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Ook een arts uit de traumahelikopter assisteerde bij de hulpverlening. De politie deed 's avonds een Burgernetmelding.

De politie zoekt verder naar de echte dader(s) en roept getuigen op zich te melden. Eerder werd gemeld dat het kenteken van de auto die er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor ging, mogelijk begint met ‘VP-8’. Ook heeft deze auto schade aan de voorkant. Het zou gaan om een kleine, donkerkleurige auto. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht