Slachtoffer (8) na botsing Nieuwegein overleden, verdachte vast voor verhoor

Update/videoEen 8-jarig slachtoffer van het ongeluk gistermiddag op de Graaf Florisweg in Nieuwegein is overleden. Dat bevestigt de politie Utrecht. Een 10-jarig kind raakte gewond bij het ongeval.  

De automobilist die zondag aan het begin van de avond betrokken was bij het ongeval is in verzekering gesteld. Hij wordt verhoord over zijn rol bij de crash waarbij een gezin uit Houten – twee ouders en twee kinderen – betrokken waren. 

Het ging gistermiddag even na 17.00 uur mis op de splitsing van de Graaf Florisweg met de ‘s-Gravenhoutseweg. Door nog onbekende oorzaak klapten de twee auto’s ter hoogte van de verkeerslichten hard op elkaar, waardoor grote schade aan beide voertuigen ontstond.

Drank

De recherche verhoorde de aangehouden automobilist en checkte of hij drank had gebruikt, maar de uitslag van die tests is nog onbekend. Raadsman Christian van Dijk zegt nog geen achtergronden te kunnen geven over het ongeval en de precieze rol van zijn cliënt. ,,De verhoren lopen nog. Wel kan ik zeggen dat tijdens het eerste verhoor bleek dat mijn cliënt enorm zit met wat er is gebeurd. Het raakt hem ook dat er kinderen bij betrokken zijn.’’

Het ongeluk gebeurde gisteren op de 's-Gravenhoutseweg in Nieuwegein.
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde gisteren op de 's-Gravenhoutseweg in Nieuwegein. © Koen Laureij

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht