Slachtoffer camperongeluk is vader (41) die Lego World wilde bezoeken

VideoWat een gezellig weekendje in Utrecht moest worden, is voor een gezin uit Hasselt (België) uitgedraaid op een drama. Toen de vader wilde afslaan, werd hun camper aangereden door een tram. Vader John Claes (41) overleefde de klap niet, zoontje Vincent (5) en moeder Daniëlle raakten gewond.

Omdat Vincent zo gek is van Lego, zou het gezin Lego World in Utrecht bezoeken. Op ongeveer een kilometer van hun bestemming ging het mis, toen John met de camper links afsloeg. Dat mocht niet, maar mogelijk volgde John zijn gps. Net op dat moment kwam een tram aangereden.

De klap was immens: de camper werd helemaal opengereten. Daniëlle en Vincent werden tientallen meters weggeslingerd. De hulpdiensten probeerden ter plaatse John te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De moeder brak een been; de jongen kwam er met schaafwonden vanaf.

Op de kruising waar het ongeval plaatsvond, staat een gebodsbord dat aangeeft dat je alleen rechtdoor mag rijden. De politie wil de twintig passagiers die in de tram zaten, ondervragen om te achterhalen wat er precies gebeurd is.

Volledig scherm
Bij de botsing kwam een vader om het leven. © ANP

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht