Volledig scherm
Sharif Sidigi kreeg een kopstoot van een ploeggenoot bij SV Nieuw Utrecht en ligt met mogelijk een zware hersenschudding in het UMC. © SV Nieuw Utrecht

Sharif is weer aanspreekbaar na kopstoot van ploeggenoot

De 25-jarige Utrechter Sharif Sidigi, die zondag door een ploeggenoot met een kopstoot werd aangevallen, maakt het naar omstandigheden goed. Dat meldt Mesut Cavusoglu namens het bestuur van SV Nieuw Utrecht. Het slachtoffer is weer aanspreekbaar, maar ligt nog in het UMC Utrecht. Hij kan wellicht vanavond, of anders dinsdag, terug naar huis.

Het incident vond plaats tijdens de voetbalwedstrijd tussen Vriendenschaar 2 en Nieuw Utrecht 2 in Culemborg. Het stond 6-0 in het voordeel van Vriendenschaar, toen de 25-jarige Utrechter door zijn eigen ploeggenoot werd aangevallen. Volgens omstanders pingelde het slachtoffer in plaats van de bal naar de dader af te spelen. Er ontstond vervolgens een woordenwisseling, waarna de kopstoot volgde.

Volledig scherm
Sharif Sidigi kreeg een kopstoot van een ploeggenoot bij SV Nieuw Utrecht en ligt met mogelijk een zware hersenschudding in het UMC. Algemeen secretaris Hasan Ozkilit (links) en trainer Rob Hilbers (rechts) hebben hem vandaag in het ziekenhuis bezocht. © SV Nieuw Utrecht

Hersenschudding

,,Gelukkig is het slachtoffer inmiddels weer aanspreekbaar. Hij kan met ons praten, dus het gaat gezien de omstandigheden goed met hem'', zegt Cavusoglu . ,,Het lijkt erop dat hij een behoorlijke hersenschudding heeft opgelopen. Nadat hij die kopstoot kreeg, was hij even buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam, was hij niet volledig aanspreekbaar. We hopen op een spoedig en volledig herstel.” Een afvaardiging van de club was maandag bij hem op bezoek in het ziekenhuis.

Quote

Hij kan met ons praten, dus het gaat gezien de omstandig­he­den goed met hem

Mesut Cavusoglu, SV Nieuw Utrecht

De dader werd zondagavond aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. Cavusoglu is blij dat hij is opgepakt door de politie. 

Volledig scherm
Foto van een willekeurige wedstrijd van SV Nieuw Utrecht. © Facebookpagina SV Nieuw Utrecht

Geroyeerd

,,Deze jongen zou nooit meer een stap op het voetbalveld mogen zetten. Hij was pas net lid bij onze vereniging. We gaan uitzoeken of hij bij zijn vorige club ook voor problemen heeft gezorgd.” 

Het bestuur van SV Nieuw Utrecht heeft de man inmiddels geroyeerd. De KNVB zei gisteren te wachten op het rapport van de scheidsrechter en de twee betrokken clubs.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
Sharif Sidigi kreeg een kopstoot van een ploeggenoot bij SV Nieuw Utrecht en ligt met mogelijk een zware hersenschudding in het UMC. © SV Nieuw Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht