Volledig scherm
PREMIUM
De scooter die werd geroofd © AD

Slachtoffers gewelddadige beroving De Meern: ‘Woedend, vreselijk om mee te maken’

De twee jongens (18 en 19 jaar) uit De Meern die woensdagnacht op gewelddadige wijze werden beroofd van een scooter, doen hun verhaal. ,,Achteraf, als je eraan terugdenkt, zijn we er nog goed afgekomen.”

De twee jongens willen liever niet met hun naam in de krant. Een van hen vertelt dat de gestolen scooter met kenteken DHX96B eigendom is van een vriend van hem. ,,De scooter is inmiddels door andere vrienden van ons elders gezien, waar de dader rondreed met nieuwe kentekenplaten er op. Dat het om deze scooter ging was duidelijk, dat zagen ze aan de schade.”

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht