Volledig scherm
Slagerij Zumbrink in Cothen. © Google Streetview

Slager Bert Zumbrink winkelier van het jaar in gemeente Wijk bij Duurstede

Slager Zumbrink uit Cothen is gekozen tot winkelier van het jaar in de gemeente Wijk bij Duurstede. Hij troefde de Wijkse winkeliers Thuys en vishandel Lindsey, die ook genomineerd waren, af.

Niet alleen Cothenaren roemen de ambachtelijke slager vooral om zijn eigen worstmakerij waaruit hij vleeswaren maakt. Eerder viel Zumbrink in de prijzen met zijn pekelvlees en rookworst in wedstrijden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Naast de prijs voor de beste winkelier was er een verkiezing voor grote en kleine ondernemers. Drukker Timo den Hoed won de eerste prijs van kleine onderneming en PPC van bedrijven met meer dan vijf arbeidsplaatsen. De drukkerij van Den Hoed en de Plinten en Profielen Centrale zitten allebei op industrieterrein Broekweg in Wijk.

Feestelijk sluitstuk

De uitreiking van deze drie prijzen door burgemeester en juryvoorzitter Tjapko Poppens vormde het feestelijke sluitstuk van de drukbezochte bedrijvenbeurs in het Revius. Poppens roemde de aandacht die het ondernemerschap met deze beurs en verkiezingen in Wijk, Cothen en Langbroek krijgt. Samen met de andere juryleden had hij alle negen genomineerde ondernemers bezocht. Ook liet de jury meewegen wie de meeste stemmen van het publiek had gekregen in de digitale verkiezing.

Veel aandacht op de beurs kregen de derdejaarsleerlingen van het Revius met hun snuffelstage. Een week lang hadden de Revianen meegedraaid in een bedrijf om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht