Volledig scherm
Slangevegt in Breukelen. SHODY CAREMAN

'Slangevegt heeft beste terras van de provincie'

Buitenplaats Slangevegt in Breukelen is volgens Misset Horeca het beste terras van de provincie Utrecht. Dat blijkt uit de jaarlijkse Terrassen Top 100.

Slangevegt is vierde van heel Nederland en staat dus net niet op het podium. Het laat wel de vier andere Utrechtse zaken achter zich die ook de laatste 100 haalden. De provincies Noord-Holland (dankzij de steden) en Gelderland (dankzij de dorpen) deden het het beste, met elk 17 terrassen in de eindlijst. Geen enkel Gronings terras haalde de top 100.

Top drie

De winnaars zijn vandaag bekendgemaakt. Het allerfraaiste terras van het land staat in Staverden, met 55 inwoners de kleinste stad van de Benelux. 'Een toegankelijk terras in een chique omgeving', aldus de jury. Restaurant De Werf in Veere eindigde op de tweede plek, voor het tweede jaar op rij. Het brons was voor debutant The Harbour Club in Rotterdam.

Voor de verkiezing schreven zich bijna 400 terrassen in. Na een eerste bezoek door mystery visitors bleven er 125 zaken over. Die kregen zonder dat ze het wisten de vakjury over de vloer, waarna er weer 25 horecabedrijven werden afgestreept. De uiteindelijke ranglijst stond vast nadat de top door de hoofdjury was bezocht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht