Volledig scherm
© Politie Leidsche Rijn

Slimme agenten zijn drugsdealer te snel af in Leidsche Rijn

Politieagenten in Leidsche Rijn hebben gisteravond een drugsdealer en diens klant op heterdaad betrapt. De dealer had een hoeveelheid drugs op zak en had een stroomstootwapen bij zich. Bij hem thuis trof de politie een flinke voorraad wiet aan, maar ook pepperspray en een pistool dat er echt uitzag.

Agenten zagen in De Meern een man rijden, die zij kenden als drugsdealer. Ze vermoedden dat hij op weg was naar een klant om een bestelling af te leveren. De politiemensen hadden ook wel een idee waar de deal zou plaatsvinden en besloten de man daar op te wachten. Hun vermoeden werd bewaarheid: ze betrapten even later zowel de dealer als zijn afnemer op heterdaad.

Na zijn aanhouding doorzocht de politie het huis van de verdachte. Daarbij werden nog veel meer drugs, wapens en telefoons gevonden. De man zit vast.

Coffeeshops dicht

Levering op bestelling is één van de weinige manieren om dezer dagen nog aan wiet te komen. Sinds afgelopen zondagavond zijn behalve alle restaurants – later kwam er een uitzondering voor afhaalzaken –ook coffeeshops gesloten. Vlak voor de deur dicht moest  bij coffeeshops vormden zich lange rijen mensen die nog een voorraadje wilden inslaan voor de komende weken. Inmiddels is ophalen bij een loket ook weer mogelijk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht