Volledig scherm
De nieuwe parkeergarage bij Bisonspoor in Maarssenbroek. © Aan de Stegge Twello Ontwerp: Marco Romano, ONB architecten

Sloop parkeergarage Bisonspoor start, markt verhuist naar andere plek

De sloop van parkeergarage P1 bij winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek begint maandag. Het huidige marktplein wordt tijdens de werkzaamheden gebruikt als parkeerplaats. De weekmarkt verhuist vanaf morgen naar een plek even verderop.

De markt zal naar verwachting een jaar lang gehouden worden op de plek naast het Safarigebouw, waarin onder meer het zwembad en de bibliotheek zijn gevestigd. 

Ondertussen wordt dan volop gewerkt aan de renovatie van het winkelcentrum, beginnend met de sloop en nieuwbouw van de parkeergarage. De nieuwe parkeergarage wordt vijf lagen hoog en krijgt 1.100 gratis parkeerplekken. Er komen drie liften in en een vernieuwde loopbrug naar het winkelcentrum. 

Dicht

De werkzaamheden betekenen niet dat alle parkeerplekken in P1 meteen afgesloten worden: in de maand januari zal een groot deel nog gebruikt kunnen worden. In februari gaat de parkeergarage helemaal dicht. 

Met borden wordt verwezen naar alternatieve parkeerplekken. Verder krijgt parkeergarage P2 aan de binnenring van Bisonspoor een entree voor automobilisten om deze beter vindbaar en bereikbaar te maken, en er komt in de garage een lift naar de etage geschikt voor bezoekers met winkelwagentjes.

Bisonspoor, waar naast winkels ook woningen en kantoren zitten, krijgt de komende jaren aan binnen- en buitenzijde een flinke face-lift. De werkzaamheden moeten in 2020 klaar zijn.

  1. Verwaarloosd buurtparkje krijgt ware metamorfose en wordt een sportpark
    PREMIUM

    Verwaar­loosd buurt­parkje krijgt ware metamorfo­se en wordt een sportpark

    Buurtbewoners van het Park Kokkebogaard in de wijk Zuilenstein in Nieuwegein hebben de handen ineengeslagen om van hun buurtparkje een echt sportpark te maken. Het sterk verwaarloosde park kan een upgrade gebruiken en verschillende doelgroepen moeten er terecht kunnen. De bewoners starten het burgerinitiatief Sportplein Zuilenstein en willen de gemeente Nieuwegein als eigenaar van het park bewegen om actief mee te werken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht