Slot Zeist zoals u het nog nooit zag: lichtshow kleurt muren in felle kleuren

VIDEONee, Slot Zeist is niet in de nacht met verfbommen bekogeld, noch is er sprake van een geplande Extreme Makeover. Het kasteel maakt zich op voor een lichtspektakel: de European Light Tour

Die strijkt vanaf vrijdag neer op het terrein van Slot Zeist. En maandagavond was tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente een zeven minuten durend voorproefje te zien. Dus geen verf op de kasteelmuren, maar verrassende creaties van lichtdesigners en -kunstenaars uit onder meer Canada, Italië, Zwitserland en Duitsland, die op het slot en in de Engelse tuin van het 17de-eeuwse slot te zien zullen zijn.

De lichttour deed eerder Duitsland en Italië aan, maar ook de Kasteeltuinen Arcen (Limburg) en Kasteel Doornenburg (Gelderland). Speciaal voor kinderen zijn er installaties waar je wat moet doen om de lichten in beweging te krijgen. Voor het onderdeel bloemenveld mochten kinderen van de Julianaschool en De Werkplaats uit Bilthoven, en Montessorischool Griffensteijn en Kerkebosch in Zeist een bloem creëren die tijdens het lichtkunstfestival te zien is.

Het festival is van 10 tot 19 januari in Zeist en kan alleen ’s avonds bezocht worden. Op de vrijdag- en zaterdagavonden (10, 11, 17 en 18 januari) kan de lichtshow gecombineerd worden met een bezoek aan de exposities van Herman van Veen en Ton Kalishoek in het Slot.

Meer informatie over tickets en openingstijden op lichtkunstfestivalslotzeist.com.

Volledig scherm
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist was een voorproefje te zien van het Internationale Lichtfestival dat aanstaande vrijdag begint. © Boas Photo
Volledig scherm
© Boas Photo
Volledig scherm
© Boas Photo
Volledig scherm
© Boas Photo

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht