Yolanda van Boven uit Veenendaal met haar 20-jarige dochter Floortje. Floortje heeft een meervoudige beperking en daardoor intensieve zorg nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Yolanda van Boven uit Veenendaal met haar 20-jarige dochter Floortje. Floortje heeft een meervoudige beperking en daardoor intensieve zorg nodig. © T.M. Schiricke

Sluiting dagbesteding zwaar voor cliënten en ouders, moeder Yolanda: ‘Ik hoop dat ik het volhoud’

Drie weken geleden sloten niet alleen de scholen vanwege de coronacrisis de deuren, maar moesten ook alle dagbestedingen dicht. Dat is voor zowel ouders als cliënten een zware maatregel met grote gevolgen. ,,Ik maak me zorgen om de ouders. Hoe lang gaan ze dit volhouden?’'

Dat de maatregelen en gevaren van het coronavirus een grote impact hebben op ouders van kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, kan Yolanda van Boven (54) uit Veenendaal volmondig beamen. Haar dochter Floortje (20) heeft een meervoudige beperking (het Rett Syndroom) en gaat normaliter vijf dagen in de week van ‘s ochtends tot 15.00 uur naar de dagbesteding van De Ontmoeting in het dorp.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht