Volledig scherm
© Getty Images

Sneijder wil nog één seizoen voetballen: dan tóch naar FC Utrecht?

POLLWaar voetbalt Utrechter Wesley Sneijder (35) na de zomer? Volgens Turkse berichtgeving zou de recordinternational van Oranje zijn eind deze maand aflopende contract bij Al-Gharafa in Qatar niet willen verlengen, maar zou hij nog wel minimaal één seizoen willen voetballen. Is een transfer naar zijn geboortestad in de maak?

Als het aan de lezers van het AD ligt wel. In een poll geeft de meerderheid aan dat de geboren Ondieper zijn carrière zou moeten afsluiten bij FC Utrecht, de club waar hij nooit voor speelde. In tegenstelling tot broertje Rodney, die wel ooit een seizoen de rood-witte clubkleuren van de Domstad verdedigde. Het toeval wil overigens dat Sneijder twee weken geleden nog bij stadion Galgenwaard werd gespot, mét zijn (ex-)vrouw Yolanthe.

Een week daarvoor werd het sportpark van voetbalclub DHSC in Ondiep, waar de middenvelder als kind zijn eerste vrije trappen tegen de touwen schoot en waar broertje Rodney aanvoerder is, omgedoopt tot Sportpark Wesley Sneijder. Bij de onthulling kreeg de Utrechter als verrassing een lintje uit handen van burgemeester Jan van Zanen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag de middelste Sneijder-telg zich voortaan noemen. Over zijn toekomst zei hij toen: ,,Ik weet nog niet wat ik ga doen volgend jaar, maar de kans is klein dat dat iets op het veld is.’’

Volgens Turkse media zou de zaakwaarnemer Sneijder inmiddels al hebben aangeboden bij Besiktas, maar de Turkse topclub zou niet ingegaan zijn op de avances van Sneijders agent. De Utrechter, die vorige week 35 jaar is geworden, zou volgens de Turkse berichten nog minimaal één seizoen willen voetballen. Mogelijk zou dat in de Verenigde Staten of Nederland zijn.

Poll

Wat moet Wesley Sneijder komend seizoen doen?

  • Stoppen (37%)
  • Nog één seizoen naar de Verenigde Staten (13%)
  • Zijn carrière afsluiten bij FC Utrecht (49%)
19974 stemmen

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht