Volledig scherm
Foto ter illustratie. © RV

Snel internet in buitengebied Nieuwegein naderbij

Snel internet in het buitengebied van Nieuwegein komt een stap dichterbij. Nodig is dat minstens 60 procent van de Nieuwegeinse inwoners aangeeft, behoefte te hebben aan snel breedband internet in gebieden die buiten de bebouwde kom zich bevinden. Diverse bedrijven zijn dan volgens de gemeente bereid om in hierin te investeren.

Maar ook de provincie Utrecht doet mee met een financiële bijdrage. Provincie breed gaat het om een miljoen euro om buitengebieden aan te sluiten op internet.

De gemeente wil wel faciliteren in een goede televisieontvangst en een snelle internetverbinding in gemeentelijke buitengebieden, zoals bijvoorbeeld een industrieterrein of langs de Lek.

Nieuwegein trapt, samen met organisatie DICO Snel Internet Buitengebied, volgende week woensdag af met een campagne om de behoefte onder inwoners te peilen.

Het bedrijf DICO Breedband uit Waverveen zegt dat de aanleg van snel internet prima kan in het buitengebied, maar dat het flink duurder is dan in wijken. "Vooral het graven kost veel geld vanwege de grote afstand tussen huizen. Dat is zo'n 3000 euro per huis, zegt een woordvoerder."

De aftrap van de campagne 'Snel internet in buitengebied Nieuwegein' is woensdag 19 april op het fortterrein De Batterijen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht