Volledig scherm
Bij de snelheidscontrole vanochtend werden 26 voertuigen gecontroleerd. © Politie De Bilt.

Snelheidscontrole in 30-zone De Bilt: zes van 26 auto’s rijden te hard

Op de Hessenweg in De Bilt werd vanmorgen de eerste snelheidscontrole van de bewustwordingsactie ‘30 is hard genoeg’ gehouden. Met een lasergun werd de snelheid van 26 voertuigen gecontroleerd. 6 daarvan reden te hard. 

De bewustwordingsactie  is een samenwerking van ondernemers van de Hessenweg/Looydijk, de politie en de gemeente De Bilt. Van dinsdag 14 mei tot en met vrijdag 31 mei wordt er aandacht gevraagd voor de verkeersonveiligheid in De Bilt. Met de actie willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat 30 kilometer per uur hard genoeg is. 

De snelheidscontrole op de Hessenweg is niet het enige initiatief van de actie. Ook werden er mobiele snelheidsdisplays geplaatst en controleert de politie de komende tijd actief in de straten van De Bilt op snelheid van voertuigen. Ook zal er op 22 mei een remwegdemonstratie op de Hessenweg plaatsvinden. 

De hoogst gemeten snelheid van de controle vanochtend was 54 kilometer per uur; 24 kilometer per uur boven de snelheidslimiet. De zes bestuurders die te hard reden, kregen een waarschuwing van de politie. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht