Volledig scherm
Zondag gaat een nieuwe dienstregeling in voor de treinen en bussen. © U-OV

Snellere bussen, verdwenen haltes en andere routes in nieuwe dienstregeling bussen regio Utrecht

Wie vanaf zondag de bus neemt in de regio Utrecht, doet er goed aan de dienstregeling te checken. Die zit vol veranderingen en vernieuwingen.

In de regio Utrecht zorgen busbedrijven U-OV en Syntus er met de NS voor dat de tijden van het openbaar vervoer op elkaar aansluit. In de nieuwe dienstregeling zijn veel buslijnen zijn samengevoegd, waardoor nieuwe lijnen met nieuwe routes ontstaan. Haltes zijn daarmee vanaf zondag op sommige plekken verdwenen of verplaatst. Zo raakt de Schaakbuurt in Utrecht verstoken van busvervoer. 

Om stad en regio Utrecht beter met elkaar te verbinden komt U-OV vanaf zondag met een het nieuwe concept onder de naam U-link. Daaronder vallen zes buslijnen die vaker rijden en met nieuwe gaan bussen. Doordeweeks gaan ze vaak om de 10 of 7,5 minuten rijden en in de spits soms zelfs om de 5 minuten.

Kleur

Alle zes nieuwe U-linklijnen zijn te herkennen aan een kleur. Groen voor lijn 28: Vleuterweide – Leidsche Rijn Centrum – Utrecht Centraal – Utrecht Science Park, paars voor lijn 34: P+R Westraven – Utrecht Science Park – Zeist (– Amersfoort), turquoise voor lijn 41: Wijk bij Duurstede – Bunnik – Utrecht Centraal, U-link, rood voor lijn 50: Veenendaal / Wageningen – Doorn – Zeist – Utrecht Centraal, roze voor lijn 73: Maarssenbroek - Leidsche Rijn Centrum – Utrecht Centraal – Zeist (– Soesterberg) en blauw voor lijn 77: Nieuwegein – Utrecht Centraal – Bilthoven. Alle zes de lijnen stoppen op Utrecht Centraal.

Snellere rijtijd

De nieuwe U-linklijn 50 ontstaat door samenwerking met Syntus. Dankzij de route van Utrecht via Doorn naar Veenendaal is voor doorgaande reizigers een snellere rijtijd te verwachten omdat tussen Zeist en Utrecht minder haltes worden aangedaan.

Ook op de nieuwe U-link lijn 73 tussen Maarssen en Zeist zal sneller rijden. Deze lijn rijdt door naar het centrum van Soesterberg. Utrecht  blijft bereikbaar.

De nieuwe U-link lijn 77 blijft rijden door de wijk Galecop in Nieuwegein. Na protest van bewoners besloot de provincie, die over het busvervoer gaat, om toch te blijven stoppen bij de haltes in Galecop.

Alle veranderingen zijn te vinden in de nieuwe dienstregeling van U-OV, Syntus en NS.

Volledig scherm
De nieuwe lijnen vallen onder het concept U-link. © U-OV

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht