Volledig scherm
Bij de haltes in onder meer IJsselstein komen nieuwe incheckpaaltjes én kaartautomaten. © Ymke-Fotografie

Sneltramhaltes krijgen kaartautomaten en nieuwe incheckpaaltjes

U-OV, onderdeel van Qbuzz, vervangt tot begin februari 203 incheckpaaltjes op de haltes van de sneltram tussen Utrecht en Nieuwegein en IJsselstein. Ook worden op alle haltes kaartjesautomaten geplaatst.

Met de nieuwe incheckpaaltjes verwacht U-OV klaar te zijn voor de toekomst. Lisa de Goede, woordvoerder van U-OV: ,,Een belangrijk verschil is dat deze incheckpalen voorzien zijn van de juiste technologie om in de toekomst contactloos met je pinpas te betalen." Deze techniek, die tegenwoordig in steeds meer winkels mogelijk is, zal in de toekomst mogelijk ook in het openbaar vervoer worden gebruikt. Nu kan dat nog niet.

Kaartverkoop

Quote

Een belangrijk verschil is dat deze incheckpa­len voorzien zijn van de juiste technolo­gie om in de toekomst contact­loos met je pinpas te betalen

Lisa de Goede, woordvoerder U-OV

Dagelijks worden acht incheckpaaltjes vervangen. Naast de nieuwe incheckpaaltjes worden de tramhaltes voorzien van nog een noviteit, een kaartjesautomaat. De Goede: ,,We willen de kaartverkoop in de tram afschaffen, zodat de bestuurder daar geen tijd meer aan kwijt is. We verwachten dat de ritten daardoor sneller zullen verlopen en dat zich minder vertragingen voordoen. Tegelijkertijd willen we onze reizigers nog wel een alternatief blijven bieden voor inchecken met de ov-chipkaart. Vandaar dat we hen via de kaartautomaat de mogelijkheid bieden om op de haltes toch een los kaartje te kopen."

Het is nog niet bekend of de technologie die nu bij de sneltram wordt toegepast, in de toekomst ook bij de bussen van U-OV zal worden ingevoerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht