Volledig scherm
In Amsterdam moeten snorfietsers al op de rijbaan. © ANP

Snorfietsers voorlopig nog niet naar de rijbaan in Utrecht

Utrecht was al gestart met de voorbereiding van het verkeersbesluit om snorfietsers naar de rijbaan te dirigeren, maar het definitieve voorstel daarover laat op zich wachten.

Partijen die bij de invoering betrokken zijn, zoals de Nood- en Hulpdiensten (NHD), zijn kritische of zelfs negatief. Zo zijn er zorgen over snelheidsverschillen en toename van de aanrijtijden van de hulpdiensten. Er is daarom meer tijd nodig om beschikbare gegevens te wegen. Daarnaast laat een second opinion door een extern bureau op zich wachten, omdat er nog geen concept verkeersbesluit ligt. Het college komt pas na de zomer met een voorstel.

  1. Met 170 man tegelijk Bob Ross’en in de popzaal: dat valt nog niet mee...
    PREMIUM
    video

    Met 170 man tegelijk Bob Ross’en in de popzaal: dat valt nog niet mee...

    Bob Ross was in de jaren 80 en 90 een iconische kunstenaar, gezegend met een enorme haardos, die op tv liet zien hoe je landschappen kon schilderen met paletmes en dikke kwasten. Dát kan ik ook, dacht menig televisiekijker die hem indertijd bezig zag. Dát kunnen wij óók, dachten zaterdagmiddag en -avond 340 Bob Ross-fans in TivoliVredenburg tijdens het Bob Ross’en XL. Maar dát viel niet mee.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht