Volledig scherm
PREMIUM
Sofyan Amrabat zet de lijnen uit bij FC Utrecht © Pro Shots

'Sofyan Amrabat kan de absolute wereldtop halen'

FC UtrechtSofyan Amrabat beleeft het seizoen van zijn doorbraak. Pas 20 jaar is hij, maar de Marokkaanse middenvelder van FC Utrecht speelt zich in zijn eerste jaar al nadrukkelijk in de kijker van grotere clubs. De vraag is of een transfer deze zomer al wijsheid is.

Volledig scherm
Amrabat in duel met Eljero Elia © ANP Pro Shots

Bart Ramselaar. Een jaar geleden schreeuwde heel Utrecht moord en brand toen hij de wijk nam naar PSV en trainer Erik ten Hag doodleuk verkondigde dat hij niet de markt op wilde voor een opvolger. ,,Die hebben we al'', zei de oefenmeester met overtuiging. Die jongen met rugnummer 25, Sofyan Amrabat, om precies te zijn.

De afgelopen maanden is het gelijk van Ten Hag wekelijks te zien, want niemand rond stadion Galgenwaard rept ook maar een seconde over het gemis van Ramselaar. De ene publiekslieveling is dood, leve de andere. Zo simpel kan het voetballeven gaan.

Amrabat, het tien jaar jongere broertje van Watford-aanvaller Nordin (ex-PSV, -Galatasaray en -Málaga), was de afgelopen twee wedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord) het beste dat FC Utrecht te bieden had. Bescheiden als hij is zegt Amrabat dat 'het wel aardig gaat', maar niet voor niets is Utrecht achter de schermen druk doende om hem langer vast te leggen. Zijn contract loopt na komend seizoen af, er is een optie voor het seizoen 2018-2019, maar de relatief korte contractduur maakt hem interessant voor kapers op de kust.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht