Volledig scherm
© Nicolas Maeterlinck

SP: installeer flitspalen in Overvecht en Kanaleneiland

SP Utrecht kondigt aan morgen een motie in te dienen om flitspalen in te zetten in Overvecht en Kanaleneiland, waar regelmatig te hard wordt gereden. De oppositiepartij is van mening dat overtreders in de portemonnee raken de enige juiste aanpak is. 

Volgens fractievoorzitter Tim Schipper is het hoog tijd actie te ondernemen. ,,Al jarenlang is aan Overvecht en Kanaleneiland beloofd dat de hardrijderij zal worden aangepakt, maar dat komt tot nu toe niet verder dan het papier. Dit terwijl de bewoners keer op keer aangeven dat het gerace afgelopen moet zijn en het gevoel van verkeersveiligheid dik onder de maat is.”

Dat dergelijke flitspalen in aanschaf veel geld kosten, is volgens Schippers geen reden om van ze af te zien. ,,Eenmaal geplaatst kosten flitspalen nauwelijks menskracht bij de handhaving en ze verdienen zichzelf terug. Waarom zouden we in Utrecht niet kunnen wat in vele andere steden wel lukt?” vraagt Schipper zich af.

  1. Harry Potter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVredenburg

    Harry Pot­ter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVre­den­burg

    Met de zaklamp in de hand zoeken naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Dat kan vanavond om 19.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Tijdens een rondleiding kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen met hun (groot)ouders spannende details ontdekken in het donker. Neem zelf een zaklamp mee! Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Kosten zijn 4,50 euro per persoon.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht