Volledig scherm
PREMIUM
De babypanda's in de Belgische dierentuin Pairi Daiza. © BELGA

Speciale slaapzaal voor verzorgers en extra bewakers: dát staat Ouwehands te wachten als er écht een pandababy komt

Ouwehands Dierenpark in Rhenen kan bij de komst van een babypanda ‘totale pandagekte’ verwachten. Dat denken ze bij de Belgische dierentuin Pairi Daiza. Daar kregen ze in 2016 al een pandajong en in augustus vorig jaar zelfs een tweeling. ,,Het is een absolute hit. Het is dan ook één van de schattigste dingen die er op de wereld bestaan.”

Enorme rijen belangstellenden, pers van over de hele wereld en 24 uur per dag zorg. Dat staat Ouwehands Dierenpark volgens woordvoerder Mathieu Goedefroy van de Belgische dierentuin Pairi Diaza te wachten als er daadwerkelijk een baby wordt geboren, nu reuzenpanda‘s Wu Wen en Xing Ya ‘het’ eergisteren eindelijk hebben gedaan. Volgens Goedefroy zijn hun pandababy’s een enorm succes, maar vergen ze ook veel zorg.

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht