Volledig scherm
Koppelbedden voor het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein, dankzij de Roparun. © St. Antonius Ziekenhuis

Speciale ziekenhuisbedden brengen geliefden dankzij sponsorgeld bij elkaar

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht heeft twee koppelbedden gekregen, die ervoor zorgen dat geliefden en dierbaren dicht bij elkaar kunnen zijn. De bedden zijn deze week in gebruik genomen dankzij opgehaald sponsorgeld.

Het bed met verstelbaar bedframe en speciaal matras kan naast een ander bed worden gezet. ,,Als mensen jaar in jaar uit samen in één bed liggen kan het veel rust geven als dit ook in het ziekenhuis mogelijk is’’, stelt Sita Splinter van het ziekenhuis. Voorheen lagen dierbaren in het ziekenhuis op een apart bed of stretcher. 

Laatste levensfase

De bedden worden niet alleen gebruikt voor patiënten in hun laatste levensfase, maar ook ingezet bij verwarde, oudere patiënten. ,,Met het koppelbed voegen we comfort en kwaliteit van leven toe’’, zegt Splinter. ,,Vaak willen mensen de laatste dagen van hun leven dicht bij elkaar doorbrengen. Ook als je erg verward bent, is het fijn om samen te zijn. Spanning, angst en pijn kunnen verminderen als bijvoorbeeld je partner blijft slapen en dicht bij je is.’’

Het ziekenhuis heeft de bedden gekregen van Stichting Roparun, die tijdens een estafetteloop geld ophaalde voor het goede doel.  Ook op locatie Nieuwegein zijn vorige week koppelbedden neergezet.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht