Spelers FC Utrecht leggen ouderen in de watten tijdens kerstdiner in de Galgenwaard

Zo'n 150 ouderen zijn vanavond in de watten gelegd tijdens het jaarlijkse kerstdiner in stadion Galgenwaard. Ze werden bediend door de spelers van FC Utrecht.

Quote

Ik kijk mijn ogen uit. En dan ook nog eens dat bijzondere eten

An van den Heuvel (93)

De ouderen werden vanuit de hele regio opgehaald met bussen. Sommigen werden zelfs getrakteerd op een ritje in de spelersbus van FC Utrecht. Bij de entree van het stadion waren feestelijke sterretjes. De ouderen werden welkom geheten met glühwein en warme chocolademelk.

Binnen kon iedereen aanschuiven aan lange tafels. Zo ook de 93-jarige An van den Heuvel uit Overvecht. Ook al woont ze al haar hele leven in Utrecht, toch was dit de eerste keer in het stadion. ,,Het is werkelijk fantastisch”, zegt ze. ,,Ik kijk mijn ogen uit. En dan ook nog eens dat bijzondere eten. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

Volledig scherm
FC Utrecht-speler Mark van der Maarel grapt met een aantal ouderen tijdens het jaarlijkse kerstdiner in stadion de Galgenwaard. Ouderen werden daar bediend door de spelers van FC Utrecht. © Foto Ruud Voest

En hoe vindt ze het om door de spelers bediend te worden? ,,Geweldig. Ik ken ze natuurlijk al van televisie, maar om ze nu een keer in het echt te zien, is heel speciaal.”

Dat geldt evengoed voor de spelers van FC Utrecht zelf. Verdediger Mark van der Maarel geniet zichtbaar van zijn rol als ober. Hij neemt tijdens het serveren uitgebreid de tijd voor een praatje en een grapje met ‘zijn’ gasten. ,,Het is heel bijzonder om dit te mogen doen. Ik zie een hoop glimlachen, dus we doen kennelijk iets goed. Volgens mij hebben ze een fantastische avond.”

Dat wordt even verderop beaamd door de buurvrouwen Ciska van Oest en Diny Geul uit Houten. ,,Het is echt erg leuk”, zegt Van Oest. ,,Ik dacht dat we boerenkool zouden krijgen. En nu is het opeens een chic diner. Het is geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht